TIA TEAM GREEN
PDF Print Email

VINO ÎN ECHIPA VERDE!

Proiectul: ”Voluntariat pentru promovarea constituirii unei zone de agrement în Municipiul Arad - Canalul Mureșel”

Proiectul finanțat prin programul Tineret în Acțiune, reprezintă o acțiune de voluntariat adresată tinerilor arădeni, pentru a-i implica în planificarea dezvoltării edilitare a orașului în care trăiesc și studiază, respectiv pentru a găsi împreună cu aceștia soluțiile cele mai  potrivite pentru rezolvarea unor probleme de mediu, de asigurare a sănătății populației, de educație etc.

Cartierele Aradului suferă datorită lipsei de spații verzi. Împreună putem decide crearea de noi spații verzi în municipiul nostru.

Cum să transformăm o zonă insalubră, pe care toți arădenii o ocolesc, într-un spațiu potrivit pentru relaxare, joacă și sport?

O problemă importantă a Municipiului Arad o reprezintă starea ecologică a Canalului Mureșel. Acesta suferă o poluare istorică, sursa poluării fiind încă inexplicată complet de către autorități, cunoscută de  toți locuitorii riverani acestuia, datorită mirosurilor pe care le emană în special în sezonul cald. Pe lângă aspectul estetic neplăcut, canalul poate reprezenta și un mediu propice dezvoltării unor agenți patogeni, apropierea sa de Spitalul Județean de Urgență Arad acutizând această problemă.

Proiectul nostru își propune să aducă în fața opiniei publice municipale situația Canalului Mureșel, precum și să imagineze o soluție cât mai benefică comunității locale, în special riveranilor. Locuitorii din preajma canalului vor fi intervievați și chestionați cu privire la posibilitățile de relaxare, de petrecere a timpului liber, de mișcare în aer liber pe care le au în zonă, pentru a asigura sănătatea proprie și a familiei lor, precum și cu privire la soluția pe care o consideră cea mai potrivită pentru salubrizare și amenajare.

În cadrul proiectului a fost pregătită o machetă a Canalului Mureșel, amenajat ca spațiu verde, cu o pistă de alergări de-a lungul său, în aval de Spitalul Județean de Urgență Arad și până la ieșirea din zona de locuit. Propunerea realizată prin proiect păstrează integritatea canalului, apa reprezentând un  element important care asigură posibilități multiple de relaxare în complexele arhitecturale urbane.

Vă invităm să participați la sondajul nostru de opinie cu privire la amenajarea Canalului Mureșel, pe pagina de web a asociației, sau pe Facebook accesând  link-ul: https://www.facebook.com/pages/Team-Green/273056172831286